150621030.1 mnSeniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine u brzom klizanju (short track), Edin Branković, nastupio je ovog vikenda na Svjetskom prvenstvu u Rotterdamu (Holandija).

U konkurenciji 57 najboljih brzoklizača svijeta, Edin je imao dobar nastup. U trci na 1500 m zauzeo je 32. mjesto sa postignutim vremenom 2:19.769. Ovo ostvareno vrijeme je 20-to najbolje na 1500 m. Na žalost, zbog spleta okolnosti koje su uobičajene u brzom klizanju, naš reprezentativac ovog puta nije uspio ući u polufinale Svjetskog prvenstva.Sličan nastup imao je i na 500 m.

Biti plasiran u sredini najboljih brzoklizača svijeta, koji imaju sve od svojih država, između ostalog i neograničen budzet za pripreme i nastupe, dok naši takmičari nemaju skoro ništa od toga. Imajući u vidu samo to, ovaj rezultat našeg Edina je itekako dobar.

Savez klizačkih sportova BiH je zadovoljan nastupom našeg reprezentativca, posebno načinom sa kojim predstavlja BiH u svijetu. Kod Edina se već sada osjeti vidan napredak, posebno od primjene nove tehnike klizanja, koja bi mu u konačnici trebala omogućiti, da u kvalifikacijama, koje se održavaju na tri kontinenta, od septembra do decembra ove godine, izbori odlazak u Pyeong Chang (Južna Koreja) na ZOI 2018, što je krajni cilj Edina i Saveza.

 


POKROVITELJI SAVEZA KLIZAČKIH SPORTOVA BIH

 

BIH FMKS Kanton Sarajevo   Sol Azur logo za gate 1280x720  posta logo FWT Bijela Voda logo BH Telecom